Overslaan en naar de inhoud gaan

2de leerjaar A

Deforche Githa
02-09-2022

De eerste schooldag...

Op 1 september werd de klas omgetoverd tot een ware escape room. De leerlingen kregen de opdracht om verschillende spelletjes te spelen: 1,2,3 piano, Twister, dansen op muziek in spiegelbeeld, uitbeelden van een groeiende zonnebloem in slow motion op de tonen van Grieg.

Bij het uitvoeren van die spelletjes zat er telkens een kracht van "Breinheldia" verborgen. Telkens de kracht ontcijferd werd, kregen ze een omslag met een letter in. Met alle letters konden ze een woord puzzelen. De code werd uiteindelijk ontcijferd. Het woord "START" werd gevonden, als verwijzing naar de "start" van het nieuwe schooljaar.

Als beloning kreeg iedereen een ijsje! 

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Deforche Githa
01-09-2022

Welkom in het tweede leerjaar A!

Na een mooie zomervakantie was het op 1 september voor alle leerlingen en ouders terug een blij weerzien!

 

 

 

Welkom in het tweede leerjaar A!
Cassaert Marc
26-06-2022

Stoepkrijt!

Terwijl de ene helft van de klas uiterst geconcentreerd aan het fietsen was kon de andere helft zich uitleven met stoepkrijt. Een speelplaats als "schildersdoek" en een team van kunstenaars, gewapend met stoepkrijt. Van landschappen tot loop- en springparcours. De Zonnebloem kleurde weer eens mooier.

foto
Cassaert Marc
26-06-2022

Fietsbehendigheid

Als het schooljaar naar zijn einde loopt, als het weer het toelaat, als de proefjes voorbij zijn... dan is het tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Zo was het ook in het tweede leerjaar. De leerlingen mochten hun fiets meebrengen naar school om te oefenen op fietsbehendigheid: achter elkaar rijden, met een hand rijden, traag rijden, slalom... Stuk voor stuk vaardigheden die goede fietsers van hen moeten maken. En of het plezant was. Opperste concentratie, terwijl de andere helft van de klas zich kon ontspannen en uitleven met stoepkrijt.

foto
Deforche Githa
14-06-2022

Art'Iz op bezoek!

De leerkrachten van Art'Iz kwamen op bezoek in De Zonnebloem.

De kinderen mochten genieten van een mooi verhaal, muziek en dans. Ze werden ook uitgenodigd op zaterdag 25 juni tussen 11u. en 18u. in de Kruisstraat in Izegem. Daar kan men kennis maken met het bruisende aanbod in de domeinen: Muziek, Woord en Beeld.

Wil je meer zien? Allen daarheen!

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Art'Iz op bezoek!
Deforche Githa
Deforche Githa