Overslaan en naar de inhoud gaan

2de leerjaar B

Cassaert Marc
04-09-2022

De eerste schooldag!

Nu we allemaal al even konden bekomen van de eerste schooldagen, is het tijd voor een blogje.

Graag stel ik mij kort nog even voor .

 

Ik ben juf Isabelle, trotse mama van 3 kinderen. Ondertussen start ik aan mijn 16de schooljaar in de Zonnebloem.

Ook dit jaar was 1 september voor mij een zeer spannende dag! Mijn eerste jaar als juf van het 2de leerjaar!

Net zoals veel van mijn kapoenen had ook ik kriebels in de buik!

 

De 1ste schooldag was een dag vol ontdekken en plezier maken.

We maakten kennis met elkaar, spelenderwijs ontdekten we de klasafspraken, we kregen een vast plaatsje in de eetzaal en in de klas.

De kinderen maakten kennis met onze taalmethode aan de hand van een ontdekplaat. Wat waren ze nieuwsgierig en geboeid!

We kleurden een bladwijzer en speelden in de namiddag een escaperoom.

Aan de hand van 4 spelletjes: 1-2-3 piano (stopkracht), twister (doorzetkracht), een dansje (startkracht) en een uitbeeldopdracht (spiegelkracht) moesten de kinderen de passende kracht zoeken. Telkens ze een kracht hadden gevonden kregen ze een enveloppe. In de enveloppe zaten één of meerdere letters, met de letters konden de kinderen op het einde een woord vormen. START

 

Uiteraard hadden ze dan ook recht op een beloning en konden ze genieten van een lekker ijsje!

Nu laat ik jullie nog even genieten van de eerste foto's.

 

We maken er samen een uitstekend jaar van!

Groetjes, Juf Isabelle

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Cassaert Marc
01-09-2022

Welkom in het 2de leerjaar B!

De kinderen maakten vandaag een schitterende start in het 2de leerjaar B!

Welkom in het 2de leerjaar B!
Cassaert Marc
26-06-2022

Stoepkrijt!

Terwijl de ene helft van de klas uiterst geconcentreerd aan het fietsen was kon de andere helft zich uitleven met stoepkrijt. Een speelplaats als "schildersdoek" en een team van kunstenaars, gewapend met stoepkrijt. Van landschappen tot loop- en springparcours. De Zonnebloem kleurde weer eens mooier.

foto
Cassaert Marc
26-06-2022

Fietsbehendigheid

Als het schooljaar naar zijn einde loopt, als het weer het toelaat, als de proefjes voorbij zijn... dan is het tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Zo was het ook in het tweede leerjaar. De leerlingen mochten hun fiets meebrengen naar school om te oefenen op fietsbehendigheid: achter elkaar rijden, met een hand rijden, traag rijden, slalom... Stuk voor stuk vaardigheden die goede fietsers van hen moeten maken. En of het plezant was. Opperste concentratie, terwijl de andere helft van de klas zich kon ontspannen en uitleven met stoepkrijt.

foto
Cassaert Marc
05-05-2022

Lezen is... leuk en plezant!

Lezen is leuk en plezant. Door te lezen komen we in andere werelden terecht, leren we nieuwe mensen kennen en kunnen we allerlei avonturen beleven. Met een hoekje in een boekje en de hele wereld ligt aan onze voeten.

Op school wordt heel veel aandacht besteed aan lezen. Leren lezen (technisch lezen), mooi en met gevoel lezen (expressief lezen) en leren verstaan wat we lezen (begrijpend lezen). Stuk voor stuk onderdelen waar we veel kunnen voor oefenen. En oefening baart kunst.

Elke maand gaan onze leerlingen naar de plaatselijke bibliotheek. Honderden boeken en duizenden verhalen wachten hier op jou. En nog een groot geluk: je moet niet wachten tot de klas naar de bib gaat. Je mag zelf ook langs gaan. De boeken wachten om ontleend te worden, door jou!

in de bib
Cassaert Marc
24-03-2022

Licht en warmte voor Pasen!

De lente is in het land met een hoop warmte en heel veel licht. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar wilden ook licht en warmte geven aan de bewoners van het rust- en verzorgingstehuis BEN. Ze knutselden een paaskip in elkaar die ze dan zelf afgaven aan de bewoners van het verzorgingstehuis. Veel blije en dankbare gezichten. Wat licht en warmte (en paaskippen) niet allemaal kunnen doen. Op de foto de leerlingen van 2b tijdens hun bezoek.

Op bezoek bij BEN!
Cassaert Marc
Cassaert Marc
Isabelle Wybaillie
Isabelle Wybaillie