Overslaan en naar de inhoud gaan

2de leerjaar B

2de leerjaar B
Steen Amélie
20-05-2022

Boerderijklassen: dag 2

Tijdens de tweede dag van de boerderijklassen konden we ook weer heel wat leuke activiteiten doen: ons eigen brood bakken, een broodzakje versieren, dierenzoektocht op de boerderij... kortom een geslaagde dag!

 

 

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Boerderijklassen
Steen Amélie
19-05-2022

Boerderijklassen: dag 1

Hier alvast al enkele sfeerbeelden van de eerste dag op de boerderijklassen in 't Herreke.

 

Wat hebben we allemaal gedaan?

- rondleiding op de boerderij

- huifkartocht

- pony's poetsen

- ponyrit

- spelen op het speelplein

 

Een heel geslaagde en leuke dag!

 

 

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Boerderijklassen
Cassaert Marc
05-05-2022

Lezen is... leuk en plezant!

Lezen is leuk en plezant. Door te lezen komen we in andere werelden terecht, leren we nieuwe mensen kennen en kunnen we allerlei avonturen beleven. Met een hoekje in een boekje en de hele wereld ligt aan onze voeten.

Op school wordt heel veel aandacht besteed aan lezen. Leren lezen (technisch lezen), mooi en met gevoel lezen (expressief lezen) en leren verstaan wat we lezen (begrijpend lezen). Stuk voor stuk onderdelen waar we veel kunnen voor oefenen. En oefening baart kunst.

Elke maand gaan onze leerlingen naar de plaatselijke bibliotheek. Honderden boeken en duizenden verhalen wachten hier op jou. En nog een groot geluk: je moet niet wachten tot de klas naar de bib gaat. Je mag zelf ook langs gaan. De boeken wachten om ontleend te worden, door jou!

in de bib
Cassaert Marc
24-03-2022

Licht en warmte voor Pasen!

De lente is in het land met een hoop warmte en heel veel licht. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar wilden ook licht en warmte geven aan de bewoners van het rust- en verzorgingstehuis BEN. Ze knutselden een paaskip in elkaar die ze dan zelf afgaven aan de bewoners van het verzorgingstehuis. Veel blije en dankbare gezichten. Wat licht en warmte (en paaskippen) niet allemaal kunnen doen. Op de foto de leerlingen van 2b tijdens hun bezoek.

Op bezoek bij BEN!
Cassaert Marc
Cassaert Marc